torsdag 30 september 2010

Laxburgare med lyxig skagenröra


6 st laxburgare
500 gr laxfile
2 kvistar dill
4 formbröd
1 ägg + 2 msk vatten
2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja

Skagenröra
250 gr räkor med skal
2 dl lätt creme fraiche
2 msk lättmajonäs
1 tsk tomatpuré
2 kvistar dill
salt, peppar

1: Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i bitar. Grovhacka dillen. Skär brödet i bitar. Mixa bröd, ägg och vatten i en matberedare med kniv.
2:Lägg lax och dill i matberedaren. Salta och peppra. Kör till en smet. Olja händer och skärbräda så går det lättare att forma sex burgare.
3:Skala och hacka räkorna. Blanda räkor, majonäs och tomatpuré. Klipp eller hacka dillen fint och blanda i skagenröran. Smaka av med salt och peppar.
4:Stek el grilla burgarna ca 4 min per sida. Toppa med skagenröra och citron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar