söndag 22 november 2009

Lax med het ingefärssås


Till 4 personer behöver du:
700 g laxfile
salt och peppar
Sås:
1 dl socker
½ dl äppelcidervinäger
5 dl hönsbuljong
50 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad spansk peppar
1 msk maizena

Så här gör du:
Skala och strimla ingefäran fint och skala och finhacka vitlöken.
Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och finstrimla. Blanda socker, vinäger, buljong, ingefära, vitlök och spansk peppar i en kastrull, koka upp och låt sjuda sakta utan lock i 20 minuter. Rör ut maizenan i lite vatten till en redning och rör ner i såsen. Krydda med salt och peppar och låt stå till servering.
Stek laxen 10-12 minuter i ugnen. Servera med ris och kokta sockerärtor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar